Insidious: Červené dveře (2023) | ČSFD.cz (2024)

  • Insidious: Červené dveře (2023) | ČSFD.cz (1)Insidious: The Red Door(více)
  • Insidious: Červené dveře (2023) | ČSFD.cz (2)Insidious: Fear the Dark(pracovní název)
  • Insidious: Červené dveře (2023) | ČSFD.cz (3)Insidious 5(pracovní název)
  • Insidious: Červené dveře (2023) | ČSFD.cz (4)Insidious: Červené dvere
  • Insidious: Červené dveře (2023) | ČSFD.cz (5)Insidious: The Red Door
  • Insidious: Červené dveře (2023) | ČSFD.cz (6)Insidious: The Red Door(méně)

51%

Hodnocení a fanklub

Horor / Thriller / Mysteriózní

USA, 2023, 107 min(Alternativní 103 min)

Režie:

Patrick Wilson

Scénář:

Scott Teems

Kamera:

Autumn Eakin

Hudba:

Joseph Bishara

Hrají:

Ty Simpkins, Patrick Wilson, Rose Byrne, Sinclair Daniel, Hiam Abbass, Andrew Astor, Juliana Davies, Steve Coulter, Joseph Bishara, David Call, Leigh Whannell, Angus Sampson, Lin Shaye, Dagmara Dominczyk, Stephen Gray(více)

Produkce:

Jason Blum, Oren Peli, James Wan, Leigh Whannell

Zvuk:

P.K. Hooker, Jonathan Wales

Scénografie:

Adam Reamer, Beth Kushnick

Masky:

Suzy Mazzarese-Allison

Kostýmy:

Dajia Milan

(další profese)

Obsahy(2)

zobrazit všechny obsahy

Aby rodina jednou pro vždy skoncovala se svými démony, musí se Josh (Patrick Wilson) avysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) vydat dál než kdy dříve, ačelit temné minulosti své rodiny azároveň novým, ještě děsivějším hrůzám ukrytými za červenými dveřmi.(Falcon)

Josh Lambert (Patrick Wilson) míří na východ, aby poslal svého syna Daltona (Ty Simpkins) na vysokou školu. Daltonův vysokoškolský sen se však změní v noční můru, když se potlačovaní démoni z jeho minulosti náhle vrátí, aby je oba pronásledovali.(TommyZR)

Videa (1)

Recenze (211)

VÍCE

verbal

všechny recenze uživatele

Tak nám Insh*tdious (Vhovněvězící) i přes mé neutuchající protesty a nevybíravé maily studiu, plné žalostných vulgarismů, neutěšeně pokračuje, a řekl bych, že ty dveře byly spíš příznačně nahnědlé. Skomírající béčkový herec Patrik začal ze zoufalství fušovat do režie, a je to citelně znát, i když je i samotný scénář opět přiblblá telenovelová sračka, tentokrát o znovunalezení rodinných hovnot mezi na pěst ubuleným dedym a jeho nesympatickým mastňáckým spratkem prostřednictvím pár zase naprosto nebubacích astrálních kokotů, ojediněle unyle bafajících z pod postelí a temných koutů. Zedník architektem holt většinou nikdy nebude. A tak se špatně vedený dedy s ublíženeckým výrazem typu „skřípljsemsikoulevzipu“ devadesát minut ukřivděně bloncká od ničeho k ničemu, vzdychajíc nad rozvráceným rodinným zázemím, jeho špatně vedené artově autistické antikoncepční selhání kompulzivně čmárá uhlem škaredé černé obrázky, mohutně podporováno špatně vedenou škaredou, tlustou, avšak silnou a řádně emancipovanou spolužačkou ze Senegalu, pravděpodobně teplou, až se všichni nakonec jako obvykle znuděně vypraví s lucerničkou do nějaké té tmavé astrální prdele, kde se táta zapře o futro a hrdinně zablokuje dveře, ze kterých teče kolomaz, před ukrutně neděsivou až komickou astrální černou rukou. No hurá, zoláti vyhráli, rodinná pouta obnovena, rozvrácená rodina je opět zvrácenou, máma děsně chce být zase s tátou, bo astrální hrdina, f*ckan je rád, že jeho dysfunkční výchova nebude nadále pokračovat, navíc má uvědomělou, hexadecimální ebenovou nevěstu, a všichni společně mohou za zvuků molových houslí ruku v ruce odkráčet k zapadající jeblé astrální bábě z předchozích dílů. Už s tím f*ckt jděte do prdele!()

perna182

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, kde začít, tak to vezmu od konce. Je tu fajn napojení na předchozí filmy a pěkně je rozšiřuje, což b,y se vlastně dalo říct, že tímto tento film je. Je to jen takové rozšíření toho, co jsme viděli. Nic nového nepřináší a to ani v oblasti žánru. Hlavní zápletka je nenávist syna k otci a její řešení spočívá v tom, že někdo někomu neřekl pravdu, což jsme poslední dobou viděli snad v každém druhém filmu. Atmosféra celkem dobře budovaná, s jedním nečekaným jumpscarem. Ostatní byly lehce předvídatelné. Jako zakončení série toto ale funguje a zůstal bych u toho. Pro mě nejslabší díl série. 5/10()

Reklama

Morholt

všechny recenze uživatele

Josh všechno zapomněl a tak se může nechat strašit nanovo a jeho schopnosti cestování po zásvětí zdědil jeho syn, který, kupodivu, taky všechno zapomněl. A tak se tu vlastně jen recyklují předešlé díly a sem tam mi připadalo, že se snad používají i stejné záběry. Pár fajn momentů se tu našlo, ačkoliv strašení příliš nelekalo, atmosféra jakž takž a herecky se to dalo tak napůl, protože představitel Daltona byl na bombu. Nicméně na duchařském poli je teď docela sucho, takže člověk vezme zavděk čímkoliv, co dosahuje alespoň na průměr. A to je přesně tenhle případ. 50%()

Arsenal83

všechny recenze uživatele

Už to samozrejme nedesí ako kedysi, ale na to, že to je šieste pokračovanie, tak celkom slušné v tom ohľade, že nevidíme obrovský prepad v kvalite. Najväčším problémom je, že postavám trvá viac ako hodinu, kým zistia, čo sa stalo v prvých dvoch častiach. Dvaja hlavní hrdinovia sa teda snažia objaviť niečo, čo diváci už dávno vedia. Takže v zásade nič nové. Film, čo prináša spomienky a spolu s hudbou preukáže aspoň tú úctu, že sem tam jemne vystraší.()

Pítrs85

všechny recenze uživatele

"Je mrtvej, Dejve." "Ale kdo?" "Horor, Dejve." "Co, i duchařskej?" "Všechny jsou mrtvý, Dejve." "A co psychologický?" "Všechny jsou mrtvý, Dejve." "A co found footage?" "Je mrtvý, všechny jsou mrtvý, Dejve." "Slasher ale ne, že jo?" "Všechny jsou mrtvý, Dejve." "Splatter snad ne?" "Hixploitation, exploitation, ano i splatter, všechny. Všechny jsou mrtvý, Dejve!" "Sci-Fi?" "Je mrtvý, Dejve. Všechny jsou mrtvý. Všechny jsou už mrtvý, Dejve!" "Počkej. Snažíš se mi říct, že jsou všechny mrtvý?" "Kéž bych ho nikdy nenechal uniknout..." Happy Halloween!()

Galerie (21)

VÍCE

Photo © Alliance / Blumhouse Productions

Insidious: Červené dveře (2023) | ČSFD.cz (8)

Zajímavosti (8)

VÍCE

  • Táto časť priamo nadväzuje na filmInsidious: Kapitola 2 (2013), ktorý vyšiel presne pred desiatimi rokmi.(EvilMatus)
  • Prvý diel Insidious, ktorý nenapísal tvorca Leigh Whannell. Scenáristické povinnosti prešli na Scotta Teemsa.(Arsenal83)
  • Pieseň uvedená v záverečných titulkoch je „Stay“ v podaní skupiny Ghost s Patrickom Wilsonom. Ide o cover verziu pôvodne od kapely Shakespear's Sister.(Arsenal83)

Související novinky

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného…(více)

Insidious: Červené dveře (2023) | ČSFD.cz (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 6160

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.