Senior konsult | Finance Strategy - Pwc (2024)

Vill du vara med och utveckla morgondagens företag och organisationer? På PwC är vi proaktiva rådgivare som jobbar för att göra skillnad i samhället. Vi förstår att erfarenhet och kunskap är värdefulla tillgångar, och därför är det viktigt för oss att du får bidra med din stora expertis för att främja PwC utveckling. Tillsammans kan vi skapa en meningsfull och givande karriär för dig.
Är du vår nya kollega inom Finance Strategy?

Finance Strategy är ett affärsområde inom Finance Consulting som är del av PwC Consulting & Strategy. En viktig del av vår verksamhet är att stötta våra kunder i att transformera deras ekonomifunktioner, vilket görs genom utvärdering av operativmodell, sätta en tydlig strategi, framtida målbild samt plan för transformationen. Vi gör detta genom att arbeta nära kunden för att förstå och kunna utmana vilken typ av förflyttning som krävs. Det kan exempelvis handla om att upphandla nytt systemstöd, etablera ett Shared Service Center (SSC) / GBS eller se över nuvarande processer.

Finance Consulting är ett ambitiöst team av cirka 45 konsulter som stödjer ett brett spektrum av kunder inom privatägda och publika företag. Teamet är uppdelat i fyra olika affärsområden där Finance Strategy är ett av dem. De andra områdena är CFO Insights & Analytics, ERP och Performance management. Tillsammans hjälper vi våra kunder att ta sin ekonomifunktion till nästa nivå genom att stödja dem med olika utvecklingsinitiativ för att skapa en organisation som är "fit for purpose".

I rollen som senior konsult inom Finance Strategy erbjuds du en unik möjlighet att vara en nyckelperson i att driva affärer och utveckla ekonomifunktionen för våra kunder i olika branscher. Hos oss får du möjlighet att ta del av de senaste trenderna och utvecklingen genom PwCs breda globala nätverk och tillgång till best-practice, samt arbeta med projekt för att bidra till att skapa en ekonomifunktion som arbetar effektivt, bidrar med faktabaserade insikter och är drivande i verksamhetens utveckling.

Läs mer om våra tjänsteområden inom Finance Transformation

Ansvarsområden:

Inom Finance Strategy kommer du att få möjlighet att arbeta nära våra kundprojekt och hjälpa till med att utveckla deras ekonomifunktion. Du kommer att ha möjlighet att:

  • Visualisera och kommunicera komplexa affärskoncept, för att möjliggöra att kunden får en ny och djupare förståelse för sin verksamhet.
  • Regelbundet leda kundmöten och affärsutvecklings-aktiviteter för att hjälpa till att identifiera och utvärdera möjligheter för nya/befintliga kunder.
  • Projektleda komplexa transformationsprojekt och/eller program.
  • Leda och coacha mer juniora kollegor i teamet. Det förväntas att du bidrar till dina och teamets tekniska kunskaper och håller dig uppdaterad kring omvärldsfaktorer som påverkar organisationer, och framförallt ekonomifunktionen.

Kvalifikationer för tjänsten:

  • Brinner för att arbeta i en miljö med högt tempo och nära kunder.
  • Stort intresse för ekonomifunktionen och strategirådgivning.
  • Målinriktad med stark analytisk förmåga och strävar efter att leverera exceptionella resultat.
  • Bekväm i kunddialoger och motiverad att driva affärer.
  • Van att hantera och driva möten/workshops med ett brett spann av intressenter som till exempel styrelsemedlemmar, ledningsgrupper, CFO och medlemmar i ekonomifunktionen.
  • 10-15 års erfarenhet, gärna inom Management Consulting med fokus på strategi och ekonomi. Erfarenhet från big-4 eller motsvarande är meriterande.
  • Djup och bred kunskap om ekonomifunktioner, dess processer, utmaningar och möjligheter.
  • God kommunikationsförmåga, både i tal och skrift, på engelska och svenska. Övriga språkkunskaper är meriterande.
  • Goda kunskaper i Microsoft Office-verktyg.

Vad kan du förvänta dig av oss på PwC?

  • Målstyrt och innovativt arbete : Vi är proaktiva rådgivare som strävar efter att göra skillnad i samhället.
  • Inkluderande ledarskap och lagarbete : Vi främjar en säker och inkluderande arbetsplats där vi värdesätter olika perspektiv för att bygga förtroende och leverera oväntade insikter tillsammans.
  • Medarbetar-centrerad miljö : Vi är ett företag som leder med medkänsla, och du är vår mest värdefulla tillgång. För att hjälpa dig att nå din fulla potential prioriterar vi hållbara och balanserade arbetsmetoder.
  • Oändliga utvecklingsmöjligheter: Vi är fast beslu*tna att hjälpa dig att frigöra din fulla potential genom att stödja din tillväxt i att skaffa nya kunskaper, färdigheter och karriärvägar.

Ansökan

Välkommen med din ansökan till oss. Vi kommer att gå igenom ansökningarna löpande.

Tillträde: Löpande

Vi ber dig bifoga följande handlingar med din ansökan:

- CV

- Personligt brev

Rekryteringsprocessen

Vi tror på att ha en rekryteringsprocess som gäller för alla. Som en del av urvalet använder vi oss därför av arbetspsykologiska tester med syfte att säkerställa ett fördomsfritt och rättvist urval. Testerna är ett första steg i vår urvalsprocess. Du får en länk till dessa när vi har tagit emot din ansökan.

Vi värdesätter det personliga mötet för att se vilket värde just du kan tillföra PwC. Intervjuprocessen består vanligtvis av flera steg och olika typer av intervjuer. När du träffar HR, har du en kompetensbaserad intervju där vi tittar på personlighetstestet som du genomfört innan intervjun. Vid intervjun med verksamheten får du möjlighet att träffa det aktuella teamet för att gå igenom rollen. Vi kallar till intervju löpande.

För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen, vänligen kontakta ansvarig rekryterare Anna Berg på berg.anna@pwc.com. Har du frågor gällande tjänsten, vänligen kontakta Rebecka Freij på: rebecka.freij @pwc.com .

Senior konsult | Finance Strategy - Pwc (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 5363

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.